Astăzi, 15 iulie 2020, toti clienții Revolut din România au primit un mesaj din partea companiei prin care erau înștiințați că Revolut a primit o nouă licență în Lituania. Astfel, compania a decis transferul clienților din Europa Centrală și de Est, inclusiv Romania. Clienții sunt liniștiti că indieferent de rezultatele Brexitului, românii vor beneficia de serviciile Revolut.

“Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit.

Începând de azi, vom începe transferarea clienților noștri din Europa Centrală și de Est către noua noastră entitate europeană. Nu-ți face griji, nu ai nimic de făcut. Ne ocupăm noi de tot și te vom contacta din nou de îndată ce am realizat trecerea.

Această trecere va asigura faptul că vei putea folosi în continuare Revolut, indiferent de rezultatul Brexitului. Vei putea folosi în continuare toate serviciile și funcționalitățile preferate, iar fondurile tale vor rămâne protejate la partenerii noștri bancari.

Termeni și condiții noi

Aici poți citi termeni și condiții ale entității lituaniene la care vei fi transferat. Acești termeni și condiții sunt în mare parte identici cu termenii și condițiile actuale din Regatul Unit, cu câteva modificări pentru asigurarea conformității cu legile locale.

Iată un rezumat al principalelor modificări:

Entitatea Revolut cu care vei avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronici autorizată de Banca Lituaniei. Această entitate are permisiuni echivalente cu cele ale entității noastre din Regatul Unit (Revolut Ltd) și a pașaportat aceste permisiuni în toată Europa.
Dacă vrei să faci vreodată o reclamație legată de serviciul nostru, o poți face prin intermediul Băncii Lituaniei.

Dreptul care guvernează termenii și condițiile va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene. În unele cazuri, poți avea dreptul să susții o plângere în instanța din țara ta, în temeiul legilor din țara respectivă.

Acești termeni și condiții se vor aplica automat în momentul în care te transferăm la entitatea noastră lituaniană.

Noi coduri IBAN SWIFT și SEPA pentru conturi în euro

Codul IBAN pe care îl folosești în prezent pentru a primi plăți SWIFT și SEPA în EUR se va schimba. Te vom anunța de îndată ce actualizăm detaliile tale în aplicație.

După ce primești noul cod IBAN, va trebui să trimiți noile detalii angajatorului, prietenilor sau familiei ca să poți primi transferuri în contul Revolut.


Te nemulțumește ceva?

Avem încredere că procesul de migrare va avea loc fără probleme și că serviciile noastre nu vor fi perturbate deloc sau aproape deloc. Totuși, dacă dorești mai multe informații despre migrare, iată un link la o listă utilă de răspunsuri la întrebări frecvente.

Dacă vrei să faci o reclamație sau să discuți cu un agent de suport clienți, cea mai bună modalitate de a intra în legătură cu noi este prin chatul de suport pentru clienți din cadrul aplicației. Dacă, din orice motiv, tot nu ești mulțumit de soluții, îți poți închide gratuit contul Revolut selectând pictograma de profil din aplicația Revolut, atingând pictograma Setări, derulând în partea de jos a paginii și alegând „Închide contul”. Poți face acest lucru oricând înainte de transfer sau după ce te transferăm la entitatea din Lituania”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)