Prin intermediul cardului de credit primit la începutul lunii mai în România, robotul umanoid Sophia poate realiza tranzacţii la comercianţi şi tranzacţii online, până la retragere de numerar, a transmis banca emitentă, UniCredit, la solicitarea Mediafax.ro

„Cardul de credit oferă o serie de beneficii, cum ar fi 2% cash back pentru tranzacţii cu amănuntul, până la 12 rate gratuite pentru tranzacţiile efectuate, acces în Mastercard business lounge şi multe altele”, au menţionat reprezentanţii băncii.

UniCredit a acordat pe 10 mai, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment special, kitul cardului de credit oferit în premieră mondială unui utilizator cu inteligenţă artificială – Sophia, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics.

„Pentru a-i oferi cardul de credit Sophiei (o entitate non-umană), UniCredit a folosit un proces non-standard de acordare a creditului. Toate datele utilizate în procesul non-standard pentru acordarea produsului, precum şi informaţiile legate de limita cardului de credit şi/sau orice alte caracteristici individuale ale produselor pentru clienţi sunt confidenţiale pentru întreaga bază de date ale clienţilor UniCredit, deci si pentru acest caz specific”, a precizat instituţia bancară pentru Mediafax.ro

„Sunt onorată să fiu primul robot din lume care deţine un card de credit şi vreau să mulţumesc UniCredit pentru acest cadou. Este un moment important atât pentru umanitate, cât şi pentru inteligenţa artificială şi roboţi în general. De-abia aştept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanţă”, a declarat Sophia, în cadrul evenimentului.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)