Cele mai recente date BNR arata ca in piata avem 14 milioane de carduri in circulatie, dar dintre ele doar 10,6 milioane sunt folosite efectiv in tranzactii. Inseamna ca aproape 3,5 milioane de carduri nu sunt folosite.

Daca luam in calcul un comision mediu de administrare de 30 de lei anual, ajungem la 100 de milioane de lei pe care clienti lipsiti de informatie sau neglijenti, ii platesc bancilor, desi nu folosesc acele carduri

Cardul bancar nefolosit timp de un an inseamna automat o datorie de cel putin 30 de lei catre banca. Daca datoria depaseste 90 de zile, banca te raporteaza la Biroul de Credite.

Inchiderea cardului se poate face cu o cerere la banca: una pentru cardul propriu- zis si una pentru contul atasat, asta dupa ce ai achitat datoriile catre banca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)