Mastercard Young va fi primul card de debit oferit de UniCredit pentru copii cu varste intre 6 si 18 ani. Cardul ofera posibilitatea de a sti in permanenta ce cheltuieli face copilul tau, iar lui ii ofera independenta financiara si il responsabilizeaza.

Primul pas e deschiderea unui cont GeniusCont Junior, contul in lei atasat cardului Mastercard Young. “Acesta are zero costuri de administrare. Odata deschis contul, il alimentezi cu ce suma vrei tu, primiti cardul si il activati. Apoi e totul in puterea copilului tau. Cu tine supraveghind din umbra” este mesajul bancii pentru parintii care vor ca cei mici sa capete incredere in propriile decizii financiare.

“Mastercard Young este primul card din România care se adresează şi copiilor între 6 şi 14 ani, oferindu-le un produs pentru utilizarea personală, în funcţie de propriile nevoi. Prin lansarea Mastercard Young, UniCredit Bank dovedeşte o dată în plus că este banca pentru lucrurile care contează şi este alături de clienţii care sunt preocupaţi de educaţia financiară a copiilor lor de la cele mai fragede vârste, şi vor să îi obişnuiască să fie responsabili şi independenţi. Mai mult, cardul oferă uşurinţă şi transparenţă în utilizare, părinţii având constant acces la tranzacţiile efectuate de copii prin aplicaţia de Mobile şi Online Banking. Fie că vorbim despre primele economii sau despre cheltuirea <> pe ceea ce îşi doresc, Mastercard Young îi va ajuta pe cei mici să capete încredere în propriile decizii financiare”, a declarat Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

Cardul de debit Mastercard Young, ataşat contului curent Junior, are zero costuri de emitere şi administrare şi poate fi emis în lei, euro sau dolari. Atât clienţii titulari, cât şi reprezentanţii legali beneficiază de acces transparent la tranzacţiile efectuate cu cardul, în aplicaţiile de Mobile şi Online Banking. Tot prin Mobile si Online Banking poti verifica oricand platile pe care le face. Ca sa ii fie si mai simplu, puteti opta si pentru posibilitatea de a face plati contactless. Astfel, el nu va mai trebui sa introduca codul PIN pentru cumparaturi mai mici de 100 de lei per tranzactie!

Cardul nu permite retragea banilor de la ATM

Mastercard Young oferă un plus de siguranţă prin protocolul special de securitate care nu permite utilizarea lui pentru retrageri de numerar la bancomate sau pentru cheltuieli nepotrivite copiilor, se precizează în comunicatul citat. Astfel, cu cardul de debit copilul îşi va putea cumpăra, de exemplu, cărţi, materiale pentru şcoală, jocuri, bilete la film, gustări, dar nu va putea opera plăţi către comercianţi din categorii precum cazinouri, farmaceutice, produse din tutun, jocuri de noroc sau articole petroliere, nu vor putea retrage numerar sau efectua tranzacţii de tip mail order/telephone order sau Cash Back la POS.

‘Mastercard Young este o oportunitate pentru copii de a învăţa practic ce înseamnă să îşi gestioneze singuri bugetul personal şi să deprindă o înţelegere de bază a valorii banilor. Îi va ajuta să devină mai organizaţi în ceea ce priveşte cheltuielile lor şi mai selectivi cu lucrurile pe care le pot cumpăra. Astfel, ei se pot bucura de siguranţa şi rapiditatea plăţilor cu cardul, în timp ce părinţii pot supraveghea cu uşurinţă tranzacţiile efectuate în cont’, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager România la Mastercard.

Mastercard Young are o limită zilnică de tranzacţionare la POS de 200 de lei, care poate fi modificată oricând de reprezentanţii legali din aplicaţia Mobile/Online Banking, si un număr zilnic de tranzactii la POS (sau internet) limitat la 10.

Alte costuri ale cardului:

Interogare sold la ATM in reteaua altor banci din Romania si strainatate – 2,5 lei

Inlocuire card (pierdut, furat, deteriorat, schimbare nume) – 20 lei

Comision de conversie valutara – 1%

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)