Zece specialişti din piaţa cardurilor au conturat, în cadrul conferinţei Cards Forum, imaginea actuală a acestei industrii: piata va înregistra creşteri spectaculoase, mai ales ca a plăţile contactless sunt foarte apreciate de clienţii români. Este cert că oportunitatea, utilitatea şi avantajele noii tehnologii, susţin puternic avântul cardurilor în România.

Cosmin Vladimirescu, General Manager, Romania, Mastercard: „din 2014 până în 2015, numărul de tranzacţii Mastercard contactless a crescut de şapte ori, iar volumele tranzacționate contactless pe cardurile Mastercard au crescut de 10 ori.”

Cătălin Creţu, General Manager, Croatia, Malta, România, Slovenia, Visa, a confirmat, la rândul său, că „plăţile contactless reprezintă un fenomen de succes al anului 2015, un succes statistic, dar şi o schimbare a modului în care plătim”. Acesta a mai punctat că Visa se apropie de punctul în care „reţeaua de acceptare ( n.r. pe plăţile contactless) să fie de 50%”, a mai spus reprezentantul Visa, potrivit www. piatafinanciara.ro

O concluzie unanim aceptată de participanţii la forum a fost aceea că cerinţa de cash va fi prezentă mereu pe piaţa din România, oricât de evoluată va fi tehnologia.

Cosmin Vladimirescu a afirmat: „Ne luptăm cu o piaţă needucată de 20 de ani încoace, dar cu o piaţă cu potenţial foarte mare. Este momentul să accelerăm şi să investim. Acesta este momentul critic!”, a explicat reprezentantul MasterCard, potrivit revistei Piaţa Financiară.

Pe 5 octombrie, Finmedia şi revista „Piaţa Financiară” au organizat cea de a 19-a ediţie a Cards Forum, eveniment dedicat exclusiv pieţei cardurilor bancare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)