Datele Visa Europe releva ca numarul de plati cu cardurile Visa contactless, care permit tranzactii la comercianti fara introducerea codului PIN, a crescut de 28 de ori in anul financiar 2015 (1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015), comparativ cu anul financiar 2014, in timp ce valoare a crescut de 50 de ori, ajungand sa depaseasca 5 mil. euro/luna.

“Este cea mai mare crestere pe un produs de foarte mult timp incoace. Este un produs jalon, care in sfarsit si-a luat avant. Am depasit pragul de 5 milioane de euro platiti cu carduri Visa contactless in fiecare luna si ne indreptam spre 6 milioane de euro. Cresterile sunt foarte mari de la luna la luna”, a spus Catalin Cretu, directorul regional al Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.

In prezent, bancile au emis peste 2 milioane de carduri contactless iar la comercianti s-au instalat peste 30.000 de terminale contactless.

Cretu: din ianuarie 2016, orice terminal Visa instalat va fi contactless.

“Vedem in aceasta dinamica una foarte sanatoasa pentru anticiparea platilor cu telefonul mobil.” a mai adaugat Cretu care se asteapta in continuare ca tehnologia contactless si mediul online sa fie factorii care vor influenta pozitiv gradul de tranzactionare.

 

Citeste pe wall-street.ro

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)