In cadrul celei de-a XIII-a editii a evenimentului organizat de catre Finmedia, Cards Forum & New Banking Technologies, care s-a desfasurat marti, 27 martie 2012, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Grand Ballroom D, Banca Comerciala Carpatica a primit premiul pentru impunerea celor mai moderne tehnologii in industria cardurilor.

Piata cardurilor din Romania se afla in plina expansiune, inregistrand in ultimul an, performante remarcabile atat in ceea ce priveste numarul de utilizatori ai acestui instrument de plata, dar si privind nivelul volumului sau numarului de tranzactii.

Banca Comerciala Carpatica a fost prima banca romaneasca ce a implementat tehnologia inovatoare care, prin apasarea butonului incorporat cardului, determina generarea unui cod de securitate afisat pe ecranul acestuia, in mod similar unui token hardware. Noul produs, MasterCard e-Smart Debit, este unul de tip 2 in 1, indeplinind atat functia de card bancar, cat si cea de dispozitiv de autentificare de tip token, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Sorin Ionascu, Directorul Directiei Suport Retea si Servicii Electronice in cadrul Bancii Comerciale Carpatica a multumit organizatorilor pentru premiul acordat si a afirmat ca: “Aceasta distinctie ne onoreaza si ne obliga si mai departe la inovatii viitoare, cu atat mai mult cu cat doar aprox. 6-7 banci din intreaga lume au deja implementata tehnologia cu display, la nivelul cardurilor bancare. In ceea ce ne priveste, trebuie sa mentionam ca realizarea acestui produs inovator a fost posibila in primul rand datorita deschiderii si orientarii top managementului bancii catre noile tehnologii si apoi, gratie suportului si colaborarii foarte bune de care am beneficiat in relatia cu toti partenerii si furnizorii care au fost parte a acestui proiect.”

Acest premiu este o recunoastere a eforturilor echipei bancii care s-a implicat activ si sustinut pentru implementarea acestei noi tehnologii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)