Lipsa unor unitati bancare amplasate in sate, a dus la idea implementarii metodei “cashback”, ultra uzitata in tari vestice precum UK sau Danemarca. Mai precis, casele de marcat din orice magazin in care se plateste prin sistemul POS ar putea fi transformate in bancomate. Singura conditie este sa si cumperi ceva de acolo. De aceasta masura ar beneficia toti romanii, inclusiv clientii din marile orase, care au acces la ATM-uri.

Deputati au initiat un proiect de lege prin care poti scoate bani de pe card de la orice magazin

Pe viitor, daca ramaneti fara bani lichizi, va fi suficient sa intrati in primul supermarket si sa solicitati la casa extragerea sumei dorite de pe card. Ideea i-a venit unui deputat UDMR dupa ce a constatat ca sunt localitati in Romania unde bancile nu instaleaza ATM-uri.

„Acoperirea de POS incepe sa fie mai buna decat acoperirea de ATM-uri, deci este important in special pentru cei de la sate. Persoane care isi iau pensia pe carduri, persoane care fac naveta la oras in fiecare zi, sa aiba acces la propriii bani in localitatea de domiciliu”, spune Zsolt Molnar, deputat UDMR, initiatorul legii.

In Danemarca si Marea Britanie clientii nu sunt taxati pentru acest serviciu

Proiectul de lege prevede ca eventualele comisioane percepute pentru extargerea de cash direct de la casa de marcat sa fie suportate de catre clienti. Reprezentantii supermarketurilor nu spun „nu” ideii.

„Ar insemna pentru noi costuri suplimentare si pentru ca ar trebui sa avem mai mult numerar decat avem nevoie in casa. Si atunci sunt destul de multe aspecte pe care ar trebui sa le discutam inainte de a merge mai departe”, spune Delia Nica, directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, potrivit Digi24.

Legea a fost depusa la Parlament si urmeaza sa fie luata in dezbatere in aceasta toamna.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)