Raiffeisen Bank anunță continuarea proiectului „Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”, workshop-uri organizate pentru antreprenorii și managerii  din companiile medii din România, concepute să-i susțină pe aceștia în extinderea și administrarea mai eficientă a afacerilor lor.

„Catalizator”, aflat la ediţia a treia, se derulează pe parcursul a trei luni, în toate cele șapte orașe în care programul a fost prezent în edițiile anterioare: Pitești, Brașov, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța și București, sub îndrumarea lui Dan Berteanu, trainer și expert în HumanSynergetics.

Primele două ediții s-au desfășurat pe parcursul anului 2017 și au însumat 6 module, 36 de workshop-uri, 6 orașe, 380 de companii. În acest an, „Catalizator” va fi prezent în cele mai importante orașe ale țări, iar  primele sesiuni vor avea loc la Pitești – 28 februarie, Brașov – 14 martie și Cluj – 28 martie.

Noile workshopuri abordează teme ca: managementul motivaţiei și al conflictelor, precum și leadership-ul participativ. Temele au fost stabilite plecând de la feedbackul participanţilor din cele două ediții precedente ale „Catalizator”. Peste 90% dintre antreprenori au spus că și-ar dori aprofundarea temei relaţiilor din echipă, a modalităților în care ar putea crește motivarea oamenilor și să extindă colaborarea în cadrul echipelor pe care le conduc.

Plecând de la ideea sistemelor motivaţionale, dezvoltată de Elias Porter, programul își păstrează formatul interactiv, și oferă antreprenorilor răspunsuri legate de factorii care declanşează propriile lor acţiuni, dar și de pârghiile care determină oamenii din echipele pe care le coordonează să acţioneze. O altă componentă importantă a workshop-urilor din noua ediţie “Catalizator” este cea a managementului conflictelor, ca mijloc de prevenire a  potenţialelor pericole în cadrul companiei.

 ”Ne este mult mai ușor acum să vorbim de programul „Catalizator”, după ce am trecut cu mare succes prin două ediții. Obiectivele și așteptările noastre legate de program au fost confirmate și validate din plin de către participanți, atât prin prezență cât și prin implicare. Este realmente un sentiment de împlinire și succes pe care întreaga echipă l-a avut la finalul fiecăruia din cele șase module, văzând reacțiile participanților și simțind energia, curiozitatea și dorinţa acestora de a afla mai mult, de a înțelege mai bine și de a primi răspunsuri sau confirmări.”, a spus Felix Daniliuc, directorul executiv pentru corporații medii și sector public la Raiffeisen Bank.

Pe lângă dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” își propune să faciliteze crearea unei comunități de afaceri sănătoase, în care participanţii la viaţa economică să împărtășească nu doar idei, ci și oportunități de afaceri și să consolideze relaţii valoroase de business.

Relaţia cu companiile medii este coordonată în Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporații, situate în marile oraşe (București, Pitești, Brașov, Cluj, Constanţa, Iași, Timișoara). Managerii dedicaţi sunt foarte  aproape de afacerile clienţilor lor, pentru a putea  înţelege și adapta mai bine soluțiile financiar-bancare cu specificul local.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)