[dropcap]P[/dropcap]resedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Andreas Treichl, presedinte executiv al grupului Erste Bank, caruia i-a spus ca, daca institutia bancara va ramâne în România sa finanteze dezvoltarea, este un mesaj foarte important.”Noi suntem pe deplin angajati în ceea ce priveste România. România este o piata foarte importanta pentru grupul Erste. Suntem pe deplini convinsi sa continuam”, i-a spus Andreas Treichl lui Traian Basescu.

Seful statului a afirmat, la rândul sau, ca interventia oaspetelui sau contine “cuvinte magice pe care le-a asteptat”. “Domnule presedinte, acestea au fost cuvintele magice pe care le-am asteptat de la dumneavoastra, pentru ca aceleasi asteptari au fost ieri (joi – n.r.), în discutiile mele cu presedintele Raiffeisen si, daca astazi si Erste se uita spre România ca spre o piata unde decideti sa ramâneti si sa finantati dezvoltarea, este cel mai important mesaj pe care l-am primit astazi”, a spus Basescu.

El a reamintit si de reactia sa referitoare la anuntul Bancii Nationale a Austriei. ” Cunoasteti reactia mea când Banca Nationala a Austriei a indicat niste masuri si am fost extrem de critic si de temator, pentru interesul României. Acum, vazând ca doua dintre cele mai mari banci austriece sunt hotarâte sa ramâna aici, pentru mine este un mesaj excelent. Putem discuta orice alt subiect, atât timp cât acest mesaj  este o realitate”, a punctat Traian Basescu, referindu-se si la intalnirea de ieri pe care a avut-o cu seful Raiffesien Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)