Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, la emisiunea “Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTV, ca exista “o discutie avansata” pentru a transforma CEC intr-o banca de dezvoltare a IMM. El a adaugat ca, astfel, CEC Bank va fi, in continuare, o banca a micilor deponenti si va avea garantia suverana a statului roman, dar se va capitaliza si isi va indrepta cu prioritate investitiile si creditele catre IMM si catre agroindustrie.

“Exista un anumit tip de gandire avansata cu privire la un astfel de subiect. Nu pot sa spun eu astazi daca exact formula pe care o propunem din partea unor profesionisti din tara si din strainatate va fi cea retinuta de catre Guvern, dar se va intampla ceva”, a mentionat el.

“Sunt convins de asemenea ca o idee care este in evaluare si destul de avansata de a folosi Eximbak, a doua banca de stat romaneasca – vorbesc de parghiile statului roman, vorbesc de patriotism economic – de a folosi Eximbank, eventual printr-o capitalizare suplimentara, pentru a stimula si politici industriale, pe langa stimularea de exporturi romanesti. Exista ideea sa facem un fond de infrastructura, sa facem un fel de banca de infrastructura, in care statul sa puna o parte din bani, mergem si adunam bani de pe piete si, pe langa banii europeni si banii publici care trebuie cheltuiti mai bine, mai eficient, sa mai aducem capital si energie in economie”, a mai spus Geoana.

El a adaugat ca este vorba de “un patriotism economic” si nu este indreptat impotriva capitalului strain, dimpotriva.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)