CEC Bank flexibilizeaza condițiile de finanțare a IMM-urilor în cadrul Programului Româno-Elvețian, prin semnarea unui act adițional la Convenția de colaborare încheiată cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).

În baza documentului, clienții vor beneficia de condiții de contractare îmbunătățite, după cum urmează:
– majorarea plafonului finanțării unui client până la suma de 1.098.480 lei;
– extinderea duratei maxime de creditare de la 5 la 7 ani;
– extinderea perioadei de derulare a Programului până la 30.06.2019;
– extinderea domeniilor de activitate eligibile, prin includerea sectoarelor construcții și activități profesionale, științifice și tehnice.

Convenția de colaborare, încheiată în data de 16.01.2014 între CEC Bank și Agenția Executivă pentru derularea Programului Româno-Elvețian pentru IMM-uri, are ca scop susținerea prin credite de investiții a beneficiarilor IMM eligibili. Fondurile programului sunt asigurate în proporție de 70% din contribuția elvețiană și 30% din fonduri proprii CEC Bank.

Domeniile de activitate eligibile, finanțabile în cadrul programului, sunt următoarele: producție, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie și a celor care utilizează resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activități, informații și comunicații (IT), transporturi – cu restricționarea achiziției de vehicule bazate pe combustibili fosili.

„Pe lângă susținerea necesarului investițional al clienților, facilitățile oferite de CEC Bank prezintă și o componentă socială importantă, ce vizeaza menținerea și/sau crearea de locuri de muncă, sprijinirea tinerilor antreprenori și a tinerilor angajați. Astfel, în cadrul Programului Româno-Elvețian au fost menținute, doar în acest an, peste 1.100 de locuri de muncă, din care 700 ocupate de femei și au fost create peste 160 de noi locuri de muncă, din care 60 ocupate de femei”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președinte – Director General CEC Bank.

CEC Bank a acordat peste 300 de credite de investiții în cadrul Programului Româno-Elvețian, cu o maturitate de până la cinci ani, în principal companiilor din domeniul producției, turismului și serviciilor medicale. Finanțările au fost oferite în condiții de cost avantajoase, respectiv ROBOR 6M + 1 p.p. și un singur comision de administrare de 0,50% din valoarea creditului, perceput la utilizarea acestuia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)