CEC Bank a lansat Depozitul pe termen lung, un nou produs de economisire in lei pentru persoane fizice, cu termene de constituire de 18, 24, 30 sau 36 luni. Valoarea minima a depozitului este de 500 lei, iar la scadenta suma depozitului si dobanda cuvenita se vireaza in contul curent. Nu se percepe comision de retragere numerar in ziua de scadenta. De asemenea, pentru conturile curente deschise persoanelor fizice, CEC Bank nu percepe comision de deschidere sau de administrare lunar/anual.

Rata anuala a dobanzii este variabila, fiind actualizata semestrial in functie de rata dobanzii de politica monetara a BNR. Astfel, pentru termenele de constituire de 18 si 24 luni, dobanda anuala bonificata este egala cu rata dobanzii de politica monetara a BNR la care se adauga 0,50 p.p., iar pentru termenele de constituire de 30 si 36 luni, dobanda anuala bonificata este egala cu rata dobanzii de politica monetara a BNR la care se adauga  0,75 p.p.

In prezent, dobanzile practicate la Depozitul pe termen lung sunt urmatoarele:

Termen    Dobanda*
18 luni    5,75%
24 luni    5,75%
30 luni    6,00%
36 luni    6,00%
*Nivelul anual al ratei dobanzii de politica monetara a BNR este de 5,25%.

De sumele depuse in depozitele pe termen lung se poate dispune la oricare unitate CEC Bank. De asemenea, clientii au posibilitatea efectuarii operatiunilor de constituire si lichidare a depozitelor prin intermediul Serviciului Internet Banking, 7 zile din 7, 24 ore din 24.

“Prin lansarea Depozitului pe termen lung, CEC Bank continua politica de diversificare a gamei de produse si totodata de fidelizare a clientelei si atragere de noi clienti”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)