Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda CEC Bank un imprumut de 100  milioane euro pentru cofinantarea proiectelor IMM-urilor, intreprinderilor de dimensiune medie si administratiilor publice locale din urmatoarele sectoare: industrie, servicii, turism si infrastructura, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

Domnul Mihai Tanasescu, Vicepresedinte BEI si responsabil pentru operatiunile de creditare in Romania, a declarat: „Fondurile BEI, intermediate prin CEC Bank, partenerul de incredere al BEI, vor ajuta la cresterea competitivitatii in Romania. imprumutul este destinat sa sprijine in principal IMM-urile care reprezinta coloana vertebrala a economiei romanesti, atat din perspectiva crearii de noi locuri de munca, cat si a cresterii economice.”

Acest imprumut este in concordanta cu misiunea BEI, care urmareste imbunatatirea accesului IMM-urilor din Europa la finantare. in acest scop, BEI isi uneste fortele cu institutiile financiare care cunosc piata locala si au in portofoliu clienti din segmentul IMM-urilor, a societatilor de dimensiune medie si a celor din sectorul public, cum este cazul CEC Bank.

Proiectul actual are la baza cooperarea de succes dintre BEI si CEC Bank. Astfel, in anul 2013, BEI a acordat un imprumut de 45 milioane de euro CEC Bank, care a permis  finantarea  IMM-urilor si a societatilor romanesti de dimensiune medie.

Domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a declarat: „Prin semnarea acestui nou acord, CEC Bank continua politica sa de sustinere a IMM-urilor, a societatilor de dimensiune medie si a autoritatilor din administratia publica locala (AAPL) care intentioneaza sa puna in aplicare proiecte de investitie in diverse domenii. imprumutul anterior acordat bancii noastre de catre BEI a fost utilizat cu succes pentru sprijinirea societatilor romanesti si din acest motiv pot afirma cu certitudine ca prezentul acord ii va ajuta atat pe clientii nostri – sa se dezvolte  in actualul mediu de afaceri concurential, precum si pe CEC Bank – sa majoreze creditarea pe acest segment.”

in baza acordului anterior semnat cu BEI, CEC Bank a sustinut implementarea a peste 100 de proiecte apartinand IMM-urilor care activeaza in diverse domenii, cum ar fi: productie, agricultura, comert, servicii, constructii sau producere de energie verde.

in prezent, BEI finanteaza IMM-urile romanesti prin intermediul a 14 intermediari financiari, care opereaza atat in sectorul public, cat si in cel privat. Aceasta permite BEI sa acorde conditii atractive de creditare catre o gama larga de promotori de proiecte mici. Numai in anul 2013, BEI a acordat 174 milioane de euro pentru finantarea IMM-urilor, aceste companii avand peste 41.000 de  angajati.

BEI sprijina investitiile IMM-urilor din Romania in cadrul Planului Comun de Actiuni IFI pentru Crestere in Europa Centrala si de Sud-Est, care este axat pe asigurarea unui acces mai bun la finantare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa aflate intr-un mediu economic dificil. Aceste fonduri faciliteaza promovarea restructurarii, consolidarii si diversificarii, precum si consolidarea competitivitatii pe termen lung, prin intermediul finantarilor pe termen lung.

Despre Banca Europeana de Investitii
Banca Europeana de Investitii este o institutie de creditare a Uniunii Europene, detinuta de statele membre ale UE. Aceasta pune la dispozitie finantare pe termen lung, pentru investitii judicioase, in scopul de a contribui la atingerea scopurilor politice ale UE.

Despre CEC Bank
CEC Bank este o banca comerciala universala competitiva, cu un portofoliu variat de produse si servicii de calitate. Oferta de produse bancare a CEC Bank este una dintre cele mai cuprinzatoare din sistemul bancar romanesc, clientii sai avand acces la o gama variata de credite de nevoi personale, credite pentru persoane juridice, depozite, carduri, scrisori de garantie, produse de trezorerie, programe finantate extern, fonduri europene si servicii de Internet Banking. in conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si autoritatilor administratiilor publice locale reprezinta principala preocupare a bancii, fara a neglija insa relatia cu populatia din Romania. Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obtine in orice unitate a bancii, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)