Banca Europeana de Investitii a acordat CEC Bank a doua transa, in  valoare  de 30 milioane euro, din imprumutul de 45 milioane euro destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urilor), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice care activeaza in industrie si servicii, inclusiv turism si infrastructura. O prima transa in valoare de 15 milioane euro a fost acordata in luna iunie 2013, anunta banca intr-un comunicat de presa.

Acest imprumut este in acord cu prioritatile BEI care vizeaza un acces mai facil la finantarea pe termen lung, in special a IMM-urilor. In acelasi timp, imprumutul contribuie la reducerea efectelor crizei financiare si sustine cresterea, stimuland restructurarea, consolidarea si diversificarea economiei, precum si sporirea pe termen lung a competitivitatii prin cresterea disponibilitatii imprumuturilor pe termen lung.

Domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a subliniat faptul ca noile produse de creditare dezvoltate de banca in baza parteneriatului cu BEI au menirea de a facilita accesul la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si al societatilor cu capitalizare de piata medie, contribuind astfel la stimularea activitatii economice si imbunatatirea cresterii economice si a perspectivelor de angajare in Romania. CEC Bank sustine totodata cresterea absorbtiei fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana (UE), prin cofinantarea de proiecte dezvoltate cu finantare UE.

“Banca noastra confirma inca o data implicarea activa in finantarea companiilor, continuand sa sustina IMM-urile, companiile cu capitalizare de piata medie si autoritatile administratiei publice locale (AAPL) care intentioneaza sa implementeze proiecte de investitii in diverse domenii”, a adaugat domnul Ghetea. Prin aceasta colaborare, CEC Bank garanteaza beneficiile implicarii BEI oferind forme avantajoase de finantare pentru clientii eligibili.

Domnul Dietmar Dumlich, responsabil BEI pentru operatiunile de creditare din Romania, Bulgaria si Cipru, a confirmat ca sprijinul pentru finantarea proiectelor promovate de catre IMM-uri si societati cu capitalizare de piata medie este un obiectiv prioritar al BEI in Romania, in conditiile in care aceste sectoare reprezinta motorul cresterii si inovatiei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)