CEC Bank si-a triplat portofoliul de credite in ultimii patru ani si jumatate si a urcat pana pe pozitia a treia in sistemul bancar. CEC a urcat pe locul trei in clasamentul bancilor dupa primele sase luni, cu o cota de piata de 7,84%, in conditiile in care multi ani inainte de criza a gravitat in jurul locurilor 8-9, fiind devansata de multe dintre subsidiarele bancilor straine. CEC administra active de 29 mld. lei (6,4 mld. euro) la sfarsitul lunii iunie. La finalul anului trecut pe locul trei era Banca Transilvania.

Dintre bancile mari, cele care au pierdut cel mai mult cota de piata in perioada de criza sunt Volksbank, Alpha si Bancpost, in timp ce altele si-au mentinut cota de piata sau au crescut marginal.
“Multe banci si-au redus apetitul pentru creditare in perioada de criza, in timp ce noi ne-am mentinut apetitul. S-ar putea spune ca ne-a ajutat criza, dar cred ca cel mai important este ca am fost prezenti in piata”, a declarat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)