Nu întotdeauna banca la care ai creditul în valută deține și cel mai bun curs valutar. Tocmai de aceea, este indicat ca în ziua în care efectuezi plata ratei în euro sau dolari să analizezi cotațiile tuturor bancilor pentru a identifica cel mai bun curs valutar din ziua respectivă. Interesant este faptul că diferențele de curs afișate de băncile autohtone ajung chiar și la 5 bani, sumă care la prima vedere ar putea fi considerată insignifiantă, însă în cazul unor tranzacții de sute de euro, economia realizată de persoana care alege cel mai bun curs valutar poate ajunge și la câteva zeci de lei.

O posibilitate de a afla care este cel mai bun curs valutar al zilei este să accesezi secțiunea ”Cel mai bun curs valutar” din cadrul publicației online www.bankingnews.ro. Aici sunt prezentate în fiecare zi cotațiile cursului de schimb valutar disponibile la principalele instituții de credit de pe piața locală. Materialul, disponibil AICI, îți oferă o imagine de ansamblu asupra pieței valutare și te ajută să identifici care este cel mai bun curs valutar leu/euro și/sau leu/dolar.

Spre exemplu, astăzi 22 ianuarie 2020, cel mai ieftin EURO îl puteți cumpăra de la Patria Bank, instituție de credit ce practică un curs de 4,8080 lei pentru un euro. Cotațiile oferite de Idea::Bank – 4,8020 lei, Alpha Bank – 4,8080 lei și CEC Bank – 4,8100 lei pentru un euro sunt următoarele cursuri avantajoase din piață.

Cel mai bun curs valutar bancar pentru vânzarea EURO este oferit de Banca Românească (4,7512 lei). Alte instituții ce oferă un curs avantajos sunt TBI Bank (4,7510 lei), Credit Europe Bank (4,7500 lei), Alpha Bank (4,7480 lei) și Idea::Bank (4,7470 lei).

Analiza celui mai bun curs valutar de-a lungul ultimelor 30 de zile relevă faptul că TBI Bank, Idea::Bank, Alpha Bank și CEC Bank sunt instituțiile de credit care apar aproape zilnic în topul celor mai bune cotații, fie că vorbim de vânzarea sau cumpărarea valutei vizate (euro sau dolari).

În general, oarecum previzibil, băncile mai mici sunt cele care oferă cele mai bune cursuri valutare, în ideea de a atrage în agențiile proprii clienți care pot lua cunoștință și despre alte produse și servicii. Din păcate, aceste instituții de credit nu dispun însă de o rețea teritorială vastă, ceea ce poate fi un impediment dacă sucursala nu se află în proximitate. Dintre băncile care au o acoperire teritorială solidă, Alpha Bank și CEC Bank se numără mai mereu printre instituțiile de credit cu cele mai bune cursuri valutare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)