BCR a anuntat acordarea unui credit de 101 milioane EUR catre RCS & RDS in cadrul unei facilitati sindicalizate de pâna la 300 milioane EUR la care au mai participat Credit Suisse si CEC Bank. Acest credit BCR acopera prima transa din cele trei pe care a fost structurat imprumutul sindicalizat cu o maturitate de 5 ani. Transa pusa la dispozitie de catre BCR urmeaza a fi utilizata pentru refinantarea unor credite contractate anterior de catre companie si ajunse la maturitate.

Este cel mai mare credit individual acordat de catre BCR in anul 2011, dar am avut resursele pentru a raspunde nevoilor financiare unui jucator de top de pe piata locala de IT&C. In pofida climatului general de incertitudine de pe piata, ne-am simtit comfortabil sa acordam o finantare de asemenea dimensiuni, luând in considerare profilul si perspectivele de viitor ale companiei. Dispunem de fonduri, suntem lichizi si dorim sa transmitem pe aceasta cale un semnal puternic in piata referitor la disponibilitatea noastra de a continua sa finantam proiectele fezabile si antreprenorii care nu inceteaza sa vada oportunitati in climatul economic actual, a declarat Dominic Bruynseels CEO al BCR.

BCR va continua sa sustina economia romaneasca, al carei viitor este strans legat de cea mai mare banca din sistem, iar pentru unele proiecte va fi mentinuta finantarea in euro, afirma Andreas Treichl  acum o saptamana – “Ceea ce am spus in aceste discutii (cu Banca Austriei – n.r.), daca luam Romania in praticular, Erste este cel mai mare creditor din tara, prin BCR. Suntem in proces de a creste investitia din Romania. Si este 100% clar ca BCR vrea si va continua sa finanteze economia romaneasca. De aceea suntem acolo. Viitorul Romaniei este strans legat de viitorul BCR. Si cea mai mare banca din tara are obligatia de a fi acolo daca cresterea economica revine. Acesta este angajamentul nostru”, a spus Andreas Treichl, directorul general al Erste Group, actionarul majoritar al BCR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)