Piata creditelor destinate achizitiei/constructiei de locuinte devine din ce in ce mai animata, tot mai multi romani aratandu-se interesati de accesarea unui asemenea imprumut. Evolutia imbucuratoare este semnalata de bancheri, care au observat un trend ascendent accentuat al solicitatilor in aceste ultime luni ale anului 2012. ”Ne asteptam ca pe final de an sa inregistram vanzari semnificativ mai mari pe segmentul de credite ipotecare avand in vedere volumul dosarelor aflate in lucru”, subliniaza reprezentantii ING Bank.

In acest an, pe segmentul finantarilor ipotecare si a imprumuturilor pentru investitii imobiliare, ING Bank a inregistrat volume usor mai scazute fata de perioada similara din 2011. Institutia a acordat in jur de 2.200 credite cu ipoteca, o treime fiind credite ipotecare iar restul credite de consum/pentru investitii imobiliare cu garantie ipotecara. ING Bank sustine creditarea in lei, anul acesta, 50% din creditele ipotecare fiind acordate in lei, iar in ceea ce priveste creditele de consum/investitii imobiliare cu garantie ipotecara, 70% dintre acestea au fost acordate in lei.

Ce solduri inregistreaza UniCredit, CEC Bank si Banca Romaneasca

UniCredit Tiriac Bank avea, la finalul primului semestru din 2012, un sold al creditelor cu ipoteca de 630 milioane euro. De asemenea, conform datelor furnizate de reprezentantii de la Banca Romaneasca, institutia de credit are un portofoliu de imprumuturi ipotecare de aproximativ 580 milioane euro. Pe de alta parte, potrivit bilantului raportat de CEC Bank la 31 decembrie 2011, banca avea la finalul anului trecut un sold al creditelor ipotecare de 957 milioane lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)