Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR, spune ca saptamana trecuta au existat doar cateva persoane fizice si companii care si-au lichidat depo­zitele, „retrageri normale“ pentru perioada asta in ur­ma intensificarii tensiunilor legate de Grecia, insa nu sunt probleme in legatura cu subsidiarele bancilor grecesti.

„Au existat cateva persoane fizice si companii care si-au retras depozitele. Sunt retrageri normale pentru perioada asta. Dar pierd banii aiurea. Intr-o pe­rioada ca asta tot deponenţti pierd pen­tru ca intra in panica si strica depozitele. Nu aveau motive sa faca acest lucru“, a declarat Cinteza pentru ZF. El a reiterat ca nu au existat probleme in legatura cu subsidiarele bancilor grecesti si, in general, a fost liniste pe piata bancara din Romania saptamana trecuta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)