O decizie a magistratilor bihoreni a nascut o noua specie de imprumut: creditul fara dobanda. Tribunalul Bihor a decis ca un client al BCR din Oradea sa nu mai plateasca dobanda la credit, dupa ce a gasit mai multe clauze abuzive in contractul de imprumut, potrivit Economica.net

Dupa ani de judecata, BCR a pierdut si procesul prin care a vrut sa-l oblige pe client sa semneze un act aditional prin care sa accepte o noua dobanda fixata de banca.

Acest „produs bancar” nu se gaseşte tocmai in oferta bancii standard a bancii, ci este un raspuns al instantei la neregulile din contract. Judecatorii au anulat clauza de dobanda a unui credit imobiliar, considerand ca aceasta este abuziva, iar clientul va trebui sa restituie de acum doar principalul.

Judecatoria Oradea si Tribunalul Bihor au considerat ca banca, pe langa faptul ca nu a negociat dobanda cu clientul, nici nu a definit parametrii dupa care aceasta se calculeaza, fiind in totalitate la latitudinea institutiei de credit sa o modifice, ceea ce a creat un dezavantaj clientului.

Despre acest caz s-a mai scris cand clientul a executat silit banca. BCR refuza sa puna in aplicare decizia definitiva a instantei, astfel ca a fost constransa de executorul judecatoresc.

Citeste integral pe economica.net cum s-a ajuns aici si cum a procedat banca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)