Institutiile financiare nu mai sunt dispuse sa acorde imprumuturi pentru locuinte decat persoanelor care au venituri mari si provin din domenii economice care au rezistat in criza. Circa 3.000 – 4.500 de lei este salariul unui roman care acceseaza acum un credit imobiliar.

Cine sunt angajatii care inca sunt acceptati de banci? EVZ a realizat un material pe aceasta tema.

Angajatii din productie se numara printre cei mai de incredere pentru banci. Multe firme din industria prelucratoare trimit productia la export.Angajatii din aceste domenii au fost printre putinii care au beneficiat de cresteri salariale in ultimii ani. in 2011, salariul mediu net din productie a crescut cu 6,7%.

Segmentul productiv al pietei farma are unii dintre cei mai bine platiti angajati din industrie. Salariile oferite de fabricile de medicamente au crescut constant pe timp de criza. De asemenea, segmentul distributie al industriei farmaceutice a avut o evolutie buna in ultimii ani
Alte domenii mentionate sunt IT, distributie farma, energie.

Varsta medie a debitorilor variaza de la 31 de ani, la creditele “Prima casa”, potrivit datelor centralizate de brokerul de credite Kiwi Finance, pana la circa 37 – 39 de ani, potrivit Volksbank si Garanti.

Citeste materialul integral pe www.evz.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)