BRD Sogelease si TransFonD anunta implementarea, in premiera pe piata de leasing din Romania, a facturii electronice. Incepand cu data de 1 septembrie 2012, BRD Sogelease emite si transmite facturile in format electronic pentru toti clientii sai, prin intermediul serviciului e-Factur@, oferit in parteneriat cu TransFonD. In premiera pe piata de leasing din Romania, clientii BRD Sogelease beneficiaza, prin acest nou serviciu, de receptionarea facturilor aferente contractului de leasing in format electronic, gratuit si in timp real.

Facturile in format electronic sunt livrate clientilor in format structurat (XML), putand fi importate direct in sistemul contabil al societatii, contribuind astfel la imbunatatirea fluxul de numerar, precum si la automatizarea proceselor financiare interne. Atat clientii persoane fizice, cat si clientii persoane juridice pot vizualiza factura in format .pdf, imaginea acesteia fiind neschimbata fata de cea receptionata pana acum prin posta. Totodata, clientii pot opta pentru arhivarea electronica a facturilor receptionate, acestea avand valoare de document justificativ din punct de vedere juridic, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport de hartie. Serviciul e-Factur@ asigura arhivarea facturilor electronice in cadrul aplicatiei pe o perioada de 90 de zile de la data emiterii acestora.

„BRD Sogelease pune satisfactia clientilor sai pe primul plan, iar modernizarea serviciilor oferite reprezinta un obiectiv strategic pentru companie. Un aspect foarte important este reprezentat de faptul ca serviciul e-Factur@ este oferit gratuit clientilor nostri, asigurandu-le accesul facil si rapid la factura originala. Nu in ultimul rand, facturarea electronica este o activitate verde care aduce beneficii mediului inconjurator prin reducerea consumului de resurse naturale”, declara Vorles Morlot,  Directorul General al BRD Sogelease.

Pentru a beneficia de factura in format electronic, clientii BRD Sogelease sunt invitati sa-si creeze un cont  in aplicatia e-Factur@, accesand adresa www.brdleasing.ro, sectiunea Factura electronica. Toti clientii BRD Sogelease care accepta receptionarea facturilor in format electronic vor fi notificati prin e-mail la emiterea fiecarei facturi. Astfel, clientii vor vizualiza informatiile in mod securizat, oricand si de oriunde au acces la o conexiune Internet, eliminand riscul de a nu primi factura la timp.
“Demersul TransFonD de a populariza serviciul de facturare electronica in randul comunitatii financiare din Romania, cunoaste astazi o noua dimensiune, prin abordarea companiilor de leasing. Adaptarea la tendintele europene in domeniu ne-au determinat sa dezvoltam solutii inovatoare, pentru piata din Romania, solutii menite sa eficientizeze fluxurile interne ale comunitatii financiare“ – a declarat, la randul sau, Razvan Faer, sef Departament Marketing, Vanzari si Dezvoltare, TransFonD.
Serviciul de facturare electronica aduce o serie de beneficii importante clientilor BRD Sogelease ce vor decide receptionarea prin aceasta metoda a facturilor. Astfel, pe langa economiile de timp pe care le ofera, odata cu implementarea e-Factur@, atat BRD Sogelease cat si clientii acestuia vor beneficia de importante reduceri de costuri pentru intreg fluxul de facturare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)