Duminica, 8 februarie, intre orele 12.00 – 15.00, Grupul Clientilor cu Credite in CHF anunta mitinguri in mai multe orase din tara, cum ar fi Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Constanta.  Prin aceste actiuni de protest, clientii solicita Guvernului, Camerei Deputatilor, Bancii Nationale a Romaniei si bancilor comerciale convertirea in lei a creditelor in franci elvetieni, euro sau dolari americani.

Organizarea mitingurilor a fost anuntata, printr-un comunicat, de “Grupul clientilor cu credite in CHF”. Membrii grupului cer “dispunerea in regim de maxima urgenta a unei INITIATIVE LEGISLATIVE care sa solutioneze situatia grava in care se gaseste o buna parte a clientilor bancilor care au contractat credite in valuta (CHF, EUR, USD)” si au fost inaintate, in 20 ianuarie 2015, Guvernului, Camerei Deputatilor si Senatului”.

Grupul Clientilor cu Credite in CHF a reusit sa reuneasca prin intermediul retelei de socializare zeci de mii de membri din diferite zone ale tarii. Acestia sustin ca ideea centrala a mitingului este aceea ca „Negocierea individuala este o capcana. Doar impreuna putem avea un cuvant de spus. Separat suntem aschii intr-o menghina extrem de puternica”.

La Bucuresti, mitingul se va desfasura in Piata Constitutie, incepand cu ora 12.00. Pana in prezent, 1.000 de “prieteni” s-au inscris la miting.

Pe grupul de Facebook dedicat evenimentului s-au aratat deja interesati sa participe cateva sute de clienti nemultumiti din alte orase, pentru ca sunt ignorati de autoritati si bancheri. De exemplu, pentru mitingul din Timisoara, sunt deja inscrise peste 150 de persoane. Si in alte orase clientii se vor organiza, simultan, pentru a-si manifesta nemultumitrile.

Ce sloganuri au pregatit organizatorii mitingului pentru cei care vor sa participe

 

 

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)