Programul de conversie a creditelor auto, a celor de consum, dar si a contractelor de leasing din Ungaria este in plina desfasurare. Banca Centrala a lansat deja prima licitatie pentru a furniza bancilor valuta necesara creditelor, a anuntat managing directorul bancii centrale, Marton Nagy, citat de ZF.  Debitorii vor primi o scrisoare pana pe 15 decembrie in care le vor fi precizate valoarea datoriilor, noua rata a dobanzii si schema de rambursare. Masura va viza si contractele de leasing.

Conversia creditelor din Ungaria va intra in vigoare pe 1 decembrie si va implica un numar de 229.000 de contracte in valoare de 305 miliarde de forinti

Bancile din Un­garia sunt acum astep­tate sa fixeze rata de schimb pentru cre­ditele auto in valuta. Rata de schimb va fi de 287,20 fo­rinti pentru un franc elvetian. Ungurii au peste 200.000 de contracte auto in valuta a caror valoare este estimata la aproape 300 miliarde de forinti (970 milioane de euro).

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)