Corneliu Tanase, actionar al Bancii Comerciale Carpatica, a vandut vineri pe Bursa un pachet de 9,95% din actiunile bancii, prin doua transferuri deal, in valoare de 19,58 milioane lei (4,34 milioane euro), transmite Mediafax. Cele doua tranzactii, care au cumulat 313,37 milioane de titluri BCC, s-au perfectat la un pret de 0,0625 lei, cu 1,13% mai mare fata de pretul de la inchiderea sesiunii de joi.

Carabulea, care controleaza 41,2898% din capitalul social, si Corneliu Tanase, care detinea anterior operatiunilor de vineri 11,2179% din titluri, au dreptul de vot suspendat.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis miercuri sa suspende dreptul de vot la Banca Comerciala Carpatica pentru principalul actionar al bancii, Ilie Carabulea, aflat in arest preventiv, dar si pentru Corneliu Tanase, care actioneaza concertat cu Carabulea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)