Pandemia de coronavirus devine o problemă tot mai accentuată pentru economia mondială și implicit pentru cea românească. Autoritățile, băncile centrale și instituțiile financiare din toată lumea analizează sau pun deja în practică diverse măsuri pentru a ajuta economiile și populația să treacă cu bine peste situația generată de răspândirea COVID-19. François Bloch, CEO, BRD Groupe Société Générale, consideră, în cadrul unei opinii transmise la solicitarea publicației online www.BankingNews.ro, că ”nu suntem într-o criză economică la acest moment”.

În opinia sa, traversăm o situație de criză sanitară care, la un moment dat, ar putea afecta și economia, într-o anumită măsură. ”Este o eventualitate pe care o luăm în calcul. Ceea ce credem că este important este să ne concentrăm toate eforturile spre prevenirea răspândirii bolii, spre protejarea și sprijinirea clienților și colaboratorilor”, subliniază bancherul.

François Bloch spune că putem depăși această situație, cu sigurață, numai fiind foarte responsabili, fiecare la nivelul nostru. ”Economia mondială a trecut prin perioade mult mai complicate decât cea actuală, în care crizele își aveau rădăcinile chiar în economie. Suntem convinși însă că va exista o mobilizare la nivelul guvernelor, dar și al instituțiilor europene, care va viza neutralizarea efectelor economice negative ale epidemiei”, menționează șeful băncii cu acționariat francez.

Pe de altă parte, oficialul BRD Groupe Société Générale evidențiază că instituția de credit urmărește situația cu atenție pentru a găsi soluția potrivită pentru proprii clienți, în caz de nevoie. ”Momentan procedăm de la caz la caz, dar o solutie globală presupune o abordare convergentă, din partea mai multor actori institutionali, la nivel național și la nivelul industriei, posibil chiar la nivel european, având în vedere anvergura situației actuale și necesitatea acomodării unor aspecte legale și de reglementare”, explică François Bloch.

Cu toate acestea, bancherul se arată optimist că România va reuși să depășească acest moment. ”În ceea ce ne privește, rămânem atenți și aproape de clienții noștri”, a conchis CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)