Criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a început să pună în dificultate mai mulți români, care se adresează băncilor pentru a cere susținerea instituțiilor de financiare în sensul păsuirii la plata ratelor creditelor. Băncile analizează individual solicitările primite, pregătind soluții pentru fiecare client în parte în funcție de situația proprie. Banca Transilvania vine cu prima măsură valabilă pentru toți clienții săi. Este vorba despre posesorii de carduri de credit, care au fost informați prin SMS despre faptul că plata ratelor pentru aceste instrumente se amână până în luna mai 2020.

Mesajul transmis de Banca Transilvania tuturor beneficiarilor de carduri de credit: ”Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (..) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont”.

În altă ordine de idei, Banca Transilvania informează că preocuparea principală este siguranța fiecăruia dintre noi – a românilor, a clienților și a angajaților din BT. ”Ne gândim și noi cum putem contribui la siguranța oamenilor. Și facem tot ce ține de noi”, au menționat reprezentanții băncii într-un mesaj oficial.

Practic, Banca Transilvania anunță faptul că au fost montate sisteme cu dezinfectanți la intrarea în toate unitățile, asigurându-și clienții că ATM-urile funcționează normal, sunt alimentate periodic și beneficiază de mentenanță non-stop. De asemenea, au fost luate măsuri pentru a evita aglomerația în interiorul agențiilor și pentru a avea o distanță de siguranță între clienți și între clienți și angajați. Din motive de siguranță, în unitățile BT va fi permis accesul a maxim 5 (cinci) clienți în același timp. În bancă, toți clienții trebuie să păstreze o distanță de minim 1,5 metri (față de clienți și față de personal).

”Pe de altă parte, dacă nu vă simțiți în siguranță să veniți acum la bancă, nu este nicio problemă – avem alternative foarte bune pentru banking de acasă”, mai precizează reprezentanții instituției de credit din Cluj-Napoca, enumerând toate variantele de banking de la distanță puse la dispoziție.


Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)