In urma unei hotarari irevocabile, comisioanele de administare si acordare practicate de Credit Europe Bank NV, banca olandeza care isi desfasoara operatiunile prin Credit Europe Bank Romania SA, au fost declarate ca fiind abuzive. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila, potrivit unui comunicat transmis de avocatul Codrut Avram, care a reprezentat in instanta 2 clienti in acest dosar.

Prin decizia pronuntata a fost respins recursul bancii, fiind mentinuta sentinta instantei de fond prin care au fost constatate nule absolut in baza Legii nr. 193/2000 clauzele referitoare la comisionul de acordare si comisionul de administrare lunar.

Banca este obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana la zi, la care se adauga dobanda legala si sa nu mai incaseze aceste sume pentru viitor.

Sentinta a fost pronuntata si impotriva Credit Europe Ipotecar IFN SA, potrivit sursei citate. Hotararea este definitiva si irevocabila. Ea se aplica numai clientilor din acest dosar, nu tuturor contractelor de credit ale acestei banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)