BNR e cu ochii pe leu. Bancile comerciale ar trebui sa se focalizeze pe relansarea creditarii, spun specialistii. Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), considera ca, in prezent, creditul in lei reprezinta o alternativa mai buna decat in euro, avand in vedere riscul valutar tot mai agresiv.

Bancile au, in continuare, apetit pentru creditare, aceasta fiind singura activitate care poate sa genereze profituri pentru bancheri. “Exista acesta preocupare sa fie relansata creditarea si sa fie pe toate zonele si sa nu ne limitam la aceste aspecte. […] Personal cred ca avem premisele relansarii creditarii… avem programul prima casa singura zona in care se face creditarea suplimentata cu inca 200 milioane.”  spune presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)