Banca Italo Romena a lansat un „Credit pentru cariera” adresat celor care doresc sa urmeze studii universitare si postuniversitare (masterat, MBA, doctorat), in cadrul institutiilor de invatamant din tara sau din strainatate. Creditul poate fi folosit pentru plata taxelor de studii precum si a cheltuielilor de cazare si masa pe perioada studiilor, avand capacitatea de a acoperi pana la 100% din valoarea acestora. Suma finantata ajunge pana la 40.000 de euro sau echivalentul in lei, in timp ce durata creditului este de pana la 7 ani, existand posibilitatea acordarii unei perioade de gratie de maximum 2 ani pentru rambursarea capitalului.

„Tinerii reprezinta comoara oricarei natiuni, formarea profesionala fiind esentiala pentru viitorul oricarei persoane. Fie ca vorbim despre tineri care sunt la inceput de drum si doresc sa dezvolte o cariera intr-un anumit domeniu de activitate, fie despre persoane dornice sa-si sustina cariera prin urmarea studiilor postuniversitare sau prin participarea la cursuri de specializare, la institutii de invatamant din Romania sau din strainatate, venim in intampinarea acestora oferindu-le «Creditul pentru cariera» pentru finantarea cheltuielilor de studiu. Printre beneficiile acestui produs se regasesc posibilitatea acordarii finantarii integral sau in transe, in functie de nevoile clientului, si a unei perioade de gratie de pana la 2 ani pentru rambursarea capitalului, ceea ce inseamna ca in aceasta perioada clientul va plati doar dobanda pentru suma utilizata din credit”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Bancii Italo Romena.

 

Casa contra studii

 

„Creditul pentru cariera” poate fi garantat cu garantii personale si/sau reale ale beneficiarului sau ale altor trei membri ai familiei sale in calitate de codebitori. Astfel, in situatia in care beneficiarul studiilor finantate nu realizeaza venituri, membrii familiei sale, in calitate de codebitori, pot sa garanteze finantarea cu propriile venituri din salarii sau din exercitarea de activitati independente, din chirii, dividende si/sau cu garantii reale imobiliare.

Rata de dobanda a „Creditului pentru cariera” este variabila si anume Euribor la 3 luni + 9,50% p.a. pentru finantarile acordate in euro, respectiv Robor la 3 luni + 8,50% p.a. pentru finantarile acordate in lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)