Guvernul a aprobat o combinație între Programul “Prima Mașină” și programul “Rabla”. Ce va însemna acest “amalgam”? Specialiștii consideră că vom asista la o creștere a interesului pentru Programul “Prima Mașină”. Tichetul valoric primit la casarea unei mașini prin programul “Rabla” va putea fi folosit ca avans pentru un credit acordat prin programul Prima Mașină.

Guvernul a stabilit că pentru anul în curs plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul Programului “Prima Mașină” să fie de 100 de milioane de lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2015.

Programul “Prima Mașină” susține persoanele fizice care vor să achiziționeze un autoturism nou, al cărui preț de achiziție să nu depășească suma de 50.000 de lei. Prin acest program se încurajează achizitia de autovehicule situate în palierele joase de preț sau mașinile puțin poluante cu litraj mic și consum redus de combustibil.

În plus, la data solicitării creditului garantat, beneficiarul programului are vârsta de minimum 18 ani și capacitate deplină de exercitiu. De asemenea, trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție al autoturismului nou, care în noua formulă poate fi susținut cu ajutorul primei de casare obținută pentru o mașină veche.

În 2015, valoarea primei de casare a fost stabilita la 1.500 de euro. Beneficiarul se obligă, totodată, să asigure autoturismul printr-o poliță de asigurare de tip CASCO.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)