In anii de boom imobiliar, cand bancile acordau credite pe banda rulanta mizand pe apetitul romanilor de a investi in cumpararea, constructia sau renovarea de locuinte, creditul punte era un produs de finantare promovat de aproape toate institutiile de credit din tara noastra.

Un credit punte este un imprumut ipotecar pe termen scurt (de obicei pe perioada de un an), acordat unui client care isi cumpara o casa noua si isi vinde vechea proprietate. Practic, acest produs de finantare este un real ajutor pentru cei care doresc sa se mute intr-o locuinta mai mare sau sa treaca de la un apartament la bloc la o casa.

In prezent, singurul credit punte de pe piata bancara locala este disponibil in oferta CEC Bank. Durata de creditare pentru acest produs de finantare este de maximum 12 luni. Imprumutul beneficiaza si de perioada de gratie, stabilita in functie de perioada de creditare.

CEC Bank asigura si finantarea comisioanelor din credit. La calculul venitului net se pot lua in calcul toate veniturile certe, cu caracter de permanenta ale clientului si ale familiei, pe toata durata de creditare.

Acest tip de credit punte furnizat de CEC Bank se acorda in lei persoanelor fizice cu varsta de peste 18 ani, care realizeaza venituri certe cu caracter de permanenta pe durata de creditare, varsta maxima la data stabilita pentru rambursarea integrala a creditului fiind de 75 de ani.

Exista o singura scadenta finala, adica se achita la sfarsitul perioadei de rambursare intreaga valoare a creditului obtinut, pe perioada rambursarii imprumutului achitandu-se doar dobanda la credit. Nivelul finantarii nu poate depasi 2,8 milioane de lei.

Dobanda variabila perceputa de CEC Bank este 7,53% (ROBOR 3M + 2,90 p.p.), in timp ce comisioanul de analiza dosar este de 500 de lei, iar comisionul de administrare credit de 0,04% aplicabil lunar la soldul curent al imprumutului.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)