Cerintele dure ale Basel III privind adecvarea capitalului pe segmentul creditelor pentru persoane determina unele banci sa renunte la acest segment al afacerii, potrivit consultantului Ovidiu Bordeut. ”Cerintele de capital pe segmentul retail sunt extrem de dure. Multe banci renunta la credite pe retail. In Marea Britanie retailul este preluat de stat si pe termen mediu aceasta pare a fi tendinta la nivel international”, afirma consultantul, citat de EVZ.

Pe plan local, exista chiar banci care au anuntat ca vor sa renunte la businessul retail. Oficialii RBS Bank Romania, creditor de talie medie de pe piata locala, au declarat ca banca doreste sa renunte la segmentul dedicat persoanelor fizice, dupa ce anterior anuntase ca vrea sa se retraga de pe piata locala si ca este in cautarea unui cumparator.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)