Demersul clientilor de a negocia cu bancile care detin credite in franci elvetieni avanseaza cu pasi marunti. Asociatia care ii ajuta pe clientii nemultumiti a anuntat ca a retrimis scrisori catre bancile reticiente fata de aceste negocieri – Bancpost, Banca Romaneasca, OTP Bank.

Printr-un mesaj pe pagina socializare, asociatia isi anunta clientii pe care ii reprezinta, ca demersul lor a primit ecouri pozitive din partea Bancpost si a Bancii Romanesti. Singura banca care refuza o intalnire cu clientii pe care i-a creditat ramane OTP Bank.

“OTP Bank este singura institutie de credit care refuza, in continuare, sa se intalneasca cu noi. Prin aceasta atitudine, OTP Bank dovedeste dispret nu doar fata de consumatori, ci si fata de recomandarile autoritatilor care reglementeaza si supravegheaza sistemul bancar. Insa noi nu renuntam nici in aceasta faza, avem pregatit si pasul urmator, pe care il vom demara saptamana viitoare”, anunta asociatia.

Singurele negocieri avansate sunt purtate de Banca Transilvania cu clientii preluati de la Volksbank. Bancherii au inaintat clientilor o oferta de nerefuzat.  Clientii tuturor bancilor asteapta minuni din partea “bancherilor cu fata umana”

In ceea ce priveste intalnirile cu celelalte banci, exista deja programate primele intalniri cu Banca Romaneasca, Volksbank/Banca Transilvania, Credit Europe Bank si a doua intalnire cu Raiffeisen Bank.

“In cel mai scurt timp, vom stabili datelor primelor intalniri si cu Bancpost si cu Piraeus Bank”, mai anunta AURSF pe pagina de Facebook.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)