Cateva sute de persoane cu credite in franci elvetieni au protestat, din nou, in Piata Constitutiei. Clientii au protestat simultan la Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Craiova. Oamenii au iesit in strada sa-si arate nemultumirea fata de cresterea ratelor la creditele in franci. Ei vor ca imprumuturile sa fie transformate in lei, la un curs cu cel mult 20 la suta mai mare decat cel la care a fost semnat contractul.

Nemultumirile majoritatii clientilor imprumutati in franci au inceput odata cu cresterea galopanta a francului, la jumatatea lunii ianuarie, cand moneda elvetiana a atins un maxim istoric de 4 lei si 58 de bani.

Clientii sustin ca “Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat !!!

“Nu putem sa mergem la banca sa negociem individual, ne trebuie o solutie legislativa. Vom pune la dispozitia Comisiei de buget-finante documente care arata ca nu se poate negocia cu bancile. N-au negociat nici când am semnat contractele, nici acum”, a afirmat Catalin Voivozeanu, unul dintre reprezentantii Grupului Clientilor cu Credite in CHF si initiator al mitingului.

Protestele vor continua si in zilele urmatoare. Ce pregatesc clientii? Boicotarea bancilor in data de 11 februarie. Clientii vor merge la OTP, Raiffeisen, Bancpost, unde vor face plati mici, infime, si vor bloca activitatea acestora.

Iata cum arata mobilizarea online a clientilor nemultumiti

“MOBILIZAREAAA !!!!
Doriti sa faceti bancile sa sufere, sa provocam pierderi de MILIOANE ???
11 FEBRUARIE, TOATA LUMEAA SA BLOCHEZE SUCURSALE !!!
Putem face asta foarte simplu, avem nevoie doar de comunicare si hotarare. Eu si Catalin Voivozeanu vom bloca sucursala OTP Dorobanti in data de 11 februarie. Toata lumea sa se organizeze pt ziua de Miercuri, haideti sa-i blocam o zi !!! Uniti-va si urmati pasii de mai jos :
– Boicotarea bancilor prin plati de cate 1 leu ( depunere de 1 leu si apoi conversia din acel leu in CHF )
– Cei hotarati, va lasati in comment banca la care aveti credit si luati legatura prin mesaje private pt a va pune de acord ( 2-3 persoane per sucursala ) cu ceilalti colegi care au credit la aceeasi banca.
– In data de 11 Februarie 2015 ( Miercuri ) , de la ora deschiderii sucursalelor ( 09:00 ) si pana la inchidere ( probabil 17:30 ) pe grupuri de 2-3 persoane, ne prezentam la ghiseu si toata ziua facem plati descrisa mai sus de cate 1 leu.
– Cu cat mai multe sucursale vor fi blocate, cu atat vor fi mai mari pierderile bancilor iar noi vom fi luati in serios.
– NU exista temei legal pt a nu se incasa banii si a se face conversia la aceeasi casierie !! Conform legii, singura diferenta este facuta de casieriile care au afisat “Prioritate pt persoanele juridice” . ATENTIE : a avea prioritate NU inseamna ca vi se poate cere sa renuntati la efectuarea platilor sau sa va opriti din ceea ce faceti !
– Daca intampinati probleme, gen raspunsuri “la aceasta casa se fac depuneri si la cealalta conversia in CHF”, sunati ANPC pt reclamatie !! ORICE casierie a bancilor ESTE OBLIGATA sa incaseze si sa faca schimb valutar.”

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)