BCR a acordat aproximativ 100 de credite imobiliare standard in lunile de dupa majorarea avansului, a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte al bancii. La finalul verii, pe 29 August, BCR anunta reducerea avansului practicat in cazul creditelor ipotecare.

Primul efect al Legii darii in plata a fost cresterea la 35% a avansului la creditele garantate. Apoi, BCR a decis scaderea acestui avans si „dupa reducere, pana la 15% in unele orase, cererea practic s-a dublat”, a declarat ieri, Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR, in cadrul Conferintei „Impactului Directivei Europene 17”.

„In 42 de localitati medii si mari, BCR acorda acum credite ipotecare cu avans de 25%, in urma calibrarii riscurilor de creditare. In aceste localitati, avansul poate cobori chiar si la 15% daca perioada de acordare a creditului este de maximum 20 de ani. Dupa ce am trecut la această reducere, cererea pentru creditele garantate practic s-a dublat”, a spus oficialul BCR.

Oferte standard. Bancile sunt obligate, dupa intrarea in vigoare a OUG 52, sa ofere aceleasi informatii potentialilor clienti, printr-un formular standard

Dana Demetrian a arătat că, începând din 30 septembrie, BCR le prezintă potenţialilor clienţi un „formular european de informaţii standard”, dar şi un „draft de contract” pe care „beneficiarul îl poate lua acasă, pentro o analiză mai atentă a oportunităţii de a lua creditul oferit”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)