Imprumuturile pentru cheltuieli medicale par a prinde viata, fiind raspunsul bancilor la limitarile BNR. Aceste finantari sunt exceptate de la restrictiile impuse de BNR, asa cum s-a intamplat si in trecut.
Potrivit unei analize Finantistii, creditele pentru cheltuieli medicale pot fi contractate pe perioade de pana la 35 de ani in cazul in care sunt garantate cu proprietati imobiliare. O perioada atat de lunga este permisa de un produs lansat recent de Banca Comerciala Carpatica. Suma maxima care poate fi imprumutata este generoasa, ajungand pana la 100.000 de euro. Finantari la fel de mari pot fi contractate in acelasi scop si de la BRD daca sunt ipotecate proprietati detinute de debitori, insa la aceasta banca perioada maxima de creditare este de 20 de ani.
In cazul creditelor negarantate cu ipoteci, BCR, BRD si Carpatica acorda finantari pe perioade de cel mult zece ani. In schimb, bancile care ofera acest tip de credite de dinaintea implementarii ultimului regulament BNR privind creditarea populatiei acorda finantarile pe perioade mult mai scurte. CEC Bank pe acorda pe trei ani, iar OTP Bank pe patru ani.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)