De la lansarea programului Prima Casa si pana in prezent FNGCIMM a acordat circa 70.300 de garantii pentru credite in valoare de circa 2.770 de milioane de euro, inregistrand cereri de plata pentru numai 0,08% din numarul total de contracte de garantare emise, afirma reprezentantii FNGCIMM, citati de ZF.ro

Pe fondul scaderii preturilor cu 22% in ultimii trei ani, potrivit anuarului ZF,  se ridica intrebarea cat mai valoreaza in prezent activele pentru care statul si-a pus garantia, in conditiile in care avansul la achizitia aparta­mentelor prin acest program este de doar 5%? Ce s-ar fi intamplat daca acest portofoliu de garantii s-ar fi aflat in bilantul unei banci comerciale?

Bancile acorda si in prezent credite prin programul Prima Casa, in ciuda faptului ca tendinta de scadere a preturilor s-a mentinut si in prima jumatate a anului 2012.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)