Interesul romanilor pentru credite pare sa se dezmorteasca, afirma analistii. Potrivit datelor, 8.000 de persoane si-au evaluat situatia financiara in vederea acordarii unui imprumut in ianuarie 2013, o cifra dubla fata de luna decembrie a anului trecut. Insa, 40% dintre solicitanti nu au indeplinit criteriile de creditare.

 

Bancile raman sceptice!

Bancile estimeaza ca cererea de credite imobiliare va continua sa scada in primul trimestru din acest an, dar intr-un ritm mai scazut comparativ cu ultimul trimestru din 2012, potrivit unui sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare si a populatiei, publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Institutiile de credit au raportat in trimestrul patru din 2012, pentru al doilea trimestru consecutiv, o scadere a cererii de credite imobiliare noi din partea populatiei. Pentru perioada urmatoare (T1/2013), institutiile de credit prognozeaza continuarea scaderii cererii pentru acest segment al creditarii, dar cu o intensitate mai redusa. Pretul locuintelor a fost perceput de catre institutiile de credit ca fiind in scadere si in T4/2012. Bancile preconizeaza ca aceasta traiectorie sa persiste si in T1/2013″, se arata in document.

In ceea ce priveste creditele de consum pentru populatie, bancile se asteapta in acest trimestru la o stabilizare a cererii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)