Programul Prima Casa a incetinit dupa trecerea la imprumuturile exclusiv in lei. Bancile au acordat doar 2.400 de credite ipotecare prin Programul Prima Casa, echivalentul a 80 mil. euro, intr-o luna si jumatate. Aceste date arata ca numarul dosarelor aprobate zilnic a scazut de la 120 la 80, in primele opt luni din acest an.
Potrivit ZF, vanzarile Prima Casa  au incetinit vizibil din luna septembrie, dupa ce bancile au trecut la noua etapa a programului guvernamental, prin care pot fi acordate credite exclusiv in lei. Creditele in lei sunt mai scumpe decat cele in euro, iar sumele care pot fi accesate de clienti sunt mai mici. Daca un credit in euro are o dobanda nominala de maximum 4,3% pe an, costul unui imprumut in lei urca la 5,7% pe an. Astfel, valoarea medie a unui credit a fost de echivalentul a circa 33.000 de euro in ultima luna si jumatate, fata de o medie de 38.000 de euro in etapele anterioare ale programului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)