In urma cu doua saptamani banca centrala din Bulgaria a sistat operatiunile Corporate Commercial Bank (Corpbank), a patra banca din Bulgaria in functie de marime, in contextul in care o hemoragie de capital a lasat banca fara resursele necesare pentru a-si onora obligatiile fata de clienti. Institutia a explicat ca hemoragia a fost provocata de speculatii vehiculate de presa legate de tensiunile dintre oligarhii locali care sunt actionari la Corpbank. Banca va fi nationalizata, noteaza presa.
Deponentii de la Corpbank au intrat in panica dupa ce cel mai mare client, un mogul media, a acuzat cel mai mare actionar ca a vrut sa-l asasineze

Criza bancara cu iz mafiot in Bulgaria

Criza s-a a gravat iar vineri, 27 iunie, deponentii au retras 800 de milioane de leva (410 milioane de euro) de la First Investment Bank (FIB), a treia banca in functie de marime din Bulgaria, dupa ce au primit SMS-uri si avertismente pe internet ca banca este in pragul colapsului. Actiunile institutiei de credit au picat cu 23%, iar scaderi au inregistrat si titlurile altor banci.
Autoritatile de la Sofia si banca centrala sustin ca Bulgaria este sub un atac sistematic ce are ca scop destabilizarea tarii.

FIB a explicat ca este „tinta unui atac criminal, fara precedent si organizat prin intermediul zvonurilor si declaratiilor publice malitioase“. Banca si-a inchis vineri dupa-amiaza toate sucursalele si le va redeschide luni.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)