Dupa scandalul ce a durat mai mult de o luna, vine si prima decizie CSA, care a hotarat revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte. Consiliul CSA, condus de presedinte Daniel Tudor, (numit miercuri presedinte CSA), a decis ieri revenirea la forma anterioara a legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, astfel ca proprietarii care detin o polita facultativa care acopera riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren nu mai trebuie sa incheie si o asigurare obligatorie.

Astfel, proprietarii isi pot indeplini obligațiile prevazute de lege privind incheierea unei asigurari care sa acopere riscurile de cutremur, inundațti si alunecari de teren, ca fenomene naturale, fie printr-o asigurare emisa de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), fie printr-o asigurare facultativa.

Totodata, prin politele facultative, cetatenii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri.

Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, astfel incat obiectivul principal – de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania – sa fie atins.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)