Prin CSALB pot găsi soluții pentru cele mai diverse solicitări ale lor, în relația cu instituțiile financiare. Deși majoritatea cererilor către CSALB se referă la credite, rate și comisioane, oamenii găsesc cu ajutorul conciliatorilor rezolvare în multe alte spețe.

Iată exemplele oferite de CSALB
1.    Rezervarea unei vacanțe a dat bătăi de cap unui client: contul i-a fost debitat, deși site-ul de rezervări îl anunțase că are un card invalid. Banca la care avea cardul i-a restituit suma achitată.

2.    Pentru cei care fac constant achiziții online, diferența de curs dintre momentul plății și momentul procesării plăților poate fi solicitată băncii, prin intermediul CSALB. Mai mulți clienți au cerut băncilor banii rezultați din aceste diferențe.

3.    Există dosare ale clienților care au făcut cerere de dare în plată a locuinței. Scopul acestora a fost ca, prin negocierea cu banca, intermediată de CSALB, să își poată păstra apartamentul.

4.    Un consumator din Maramureș ne-a cerut ajutorul pentru eliberarea unor sume de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Soluția propusă a fost eliberarea acelor sume.

5.    Nu în ultimul rând, unor consumatori, ca urmarea a cererii depuse prin intermediul CSALB, le-au fost ștrese, de către comerciant, datele înregistrate, în mod eronat, la Biroul de Credit.

În concluzie, consumatorii se pot adresa CSALB dacă au:

–    Popriri asupra sumelor exceptate de la executare (de exemplu, asupra banilor alocați prin programe finanțate din fonduri europene)
–    Plăți eronate sau probleme cu transferurile bancare
–    Desființări de depozite înainte de scadență sau alte  probleme legate de depozitele bancare
–    Probleme referitor la asigurări financiar-bancare sau la cardurile de credit

creioane csalbCentrul devine o alternativă pentru tot mai mulţi români: ȋn primele șase luni ale anului, numărul celor care și-au rezolvat neȋnţelegerile cu banca sau IFN-ul prin intermediul CSALB a crescut de peste 12 ori, la 188. În aceeași perioadă, CSALB a primit 544 de cereri conforme de conciliere, de 3,5 ori mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Pentru a atrage atenţia asupra soluţiei reprezentate de CSALB ȋn rezolvarea unor probleme care cauzează multor români un stres continuu, CSALB a lansat ȋn luna iulie campania  „Salvați creioanele de la stres!”. CSALB ȋşi propune astfel să să devină prima opţiune, în ajutorul consumatorilor ȋn neȋnţelegerile cu banca sau IFN-ul, prin intermediul rezolvării litigiilor pe cale amiabilă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)