Publicatia online www.BankingNews.ro continua programul conferintelor extrem de interesante cu simpozionul ”Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene”, propunand spre dezbatere o tema ce tine capul de afis al activitatii institutiilor de credit din Romania. Evenimentul este programat pentru data de 27 mai 2015, la Godot Cafe-Teatru, intr-o ambianta speciala si inedita si este sustinut de Asociatia Romana a Bancilor, BCR si Banca Transilvania.

Absorbtia de fonduri europene constituie pentru Romania factorul definitoriu ce poate stimula creșterea economica. Tara noastra poate accesa pana in 2020 peste 40 de miliarde de euro din fonduri europene.

In conditiile in care rata de absorbtie a Romaniei este printre cele mai mici din Europa, se vorbeste tot mai des despre simplificarea si cresterea vitezei procesului de atragere de fonduri europene si despre implicarea mai activa a bancilor comerciale in domeniul de profil.

Asociatia Romana a Bancilor a evidentiat in mai multe randuri interesul real al bancilor autohtone de a se implica din ce in ce mai mult in cresterea absorbtiei fondurilor europene.

Conferinta ”Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene” creeaza cadrul pentru realizarea unei analize profesioniste asupra contributiei sistemului bancar la procesul de atragere a fondurilor europene si pentru formularea unei viziuni comune din partea autoritatilor si specialistilor din domeniile bancar si consultanta pentru fonduri europene.

Speakerii confirmati pana in prezent – Florin Danescu (Asociatia Romana a Bancilor), Loredana Rautu (BCR) si Leonard Cornoiu (Banca Transilvania) – vor analiza implicarea bancilor in domeniul absorbtiei fondurilor europene si vor formula opinii personale fata de temele de discutie propuse de organizatori:

* Cat de mult au sustinut bancile proiectele de investitii cu fonduri europene
* Ce cred bancherii ca se poate face pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene
* De ce este important pentru firmele care dezvolta un proiect cu fonduri europene sa initieze discutii si cu o banca
* Cum creste valoarea unui proiect cu fonduri europene daca este avizat de o banca si cum te poate ajuta institutia de credit la indeplinirea conditiilor de eligibilitate
* Care sunt etapele procesului de implementare a dosarului de solicitare a fondurilor europene
* Finantarea IMM-urilor prin intermediul fondurilor europene
* Piata de consultanta dedicata dezvoltarii proiectelor cu fonduri europene

Cu ocazia Conferintei ”Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene”, publicatia online www.BankingNews.ro va edita un Studiu de piata privind evolutia din ultimii cinci ani a portofoliilor de finantari pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene ale principalelor banci din Romania, care va fi inmanat tuturor participantilor la eveniment.

AFLA AICI DETALII DESPRE CONDITIILE DE PARTICIPARE.

Pentru a participa life la Simpozionul ”Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene” intr-un cadru inedit, beneficiind de prezentarile sustinute de speakerii celor doua sesiuni ale evenimentului si de interactiunea cu cei mai buni specialisti ai domeniului de profil, transmiteti un email cu titlul “Emitere factura – participare simpozion” si FORMULARUL DE INREGISTRARE (disponibil AICI) completat la adresa cornel.dinu@bankingnews.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)