Politele de asigurare de raspundere civila auto – RCA – pot fi verificate online. Cu ajutorul bazei de date Cedam, la adresa cedam.Csa-isc.ro poti afla daca ai fost pacalit. Aceasta centralizeaza politele RCA incheiate pe teritoriul Romaniei. Introduceti numarul de inmatriculare al autovehiculului si se va afisa polita de asigurare in vigoare pentru numarul respectiv, explica specialistii de la Carpatica Asig. De asemenea, detalii privind autenticitatea politelor RCA se pot obtine si prin telefon, direct de la companie.

‘Compania isi sfatuieste clientii sa verifice documentele intrucat, in ultima perioada, au aparut polite false, emise in numele Carpatica Asig. Politia Capitalei a deschis mai multe dosare penale in cazurile falsificatorilor de polite’, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, fraudele reprezinta intre 2 si 6,5% din volumul daunelor inregistrate de asiguratori.

‘Printre cele mai des intalnite forme de frauda se numara nepredarea primelor de catre intermediar (agent sau broker) catre asigurator, falsificarea politelor de catre asigurat sau de catre terte persoane, inscenari de accidente sau falsificarea de inspectii de risc. Cele mai multe tentative de frauda se inregistreaza la asigurarile auto si la cele de bunuri’, se precizeaza in comunicat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)