Cursul de schimb euro/leu a a consemnat fluctuatii accentuate in ultimele zile, de circa 1%, in contextul tensiunilor din Grecia, insa acestea nu au fost determinate de tranzactii importante sau de iesiri de capital, ci mai degraba a avut motive emotionale, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale a României (BNR), Mugur Isarescu. “Se consemneaza o relativa accentuare a fluctuatiilor cursului de schimb al leului pe fondul tensiunilor legate de situatia Greciei si al volatilitatii de pe pietele financiare internationale”, a afirmat guvernatorul BNR, potrivit Agerpres.

“Am vazut aceasta volatilitate mai mare a cursului, miscari de 4 bani, care altminteri n-ar fi anormale, inseamna 1%. Miscari de 1%, de 1 cent, intre euro si dolar se inregistreaza la câteva saptamâni, frecvent, insa in cazul leului n-au prea fost. Am vazut ca se poate intâmpla si la noi. Asa ca impactul este (al situatiei din Grecia asupra cursului de schimb – n.r.). Nu i-am gasit motivatie, piata a fost subtire, nu s-au facut tranzactii, nu au iesit cine stie ce capitaluri. In consecinta, definitia noastra este ca aceasta volatilitate, fluctuatie a avut in special motive emotionale. Apoi tot singur s-a dus inapoi”, a explicat guvernatorul BNR.


Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)