Deprecierea leului nu va duce la crestere economica in Romania, intrucat lipsesc capacitatile excedentare de productie care sa sustina o oferta puternica, apreciaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizand ca banca centrala a vandut in piata numai din valuta preschimbata de Ministerul Finantelor. Daca spui ca depreciez cursul, imi creste competitivitatea si duce la cresterea economica. Cursul poate fi o supapa doar pentru dezechilibre acumulate. Trebuie sa ai capacitati de productie excedentare. Sau investitii rapide, sau domenii, cum sunt cele din agricultura, unde 10% face diferenta, poti sa exporti. Nu vad aceasta situatie in Romania”, a declarat Isarescu.

Pe de alta parte, seful BNR afirma ca nici macar exportatorii nu sunt foarte fericiti cu deprecierea monedei nationale, din cauza ca au o structura vulnerabila si reclama mai degraba stabilitate decat un curs volatil.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)