Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,3794 lei/euro, mai mare fata de cursul de vineri cu 0,11 bani. Cursul afisat astazi este cel mai ridicat din istoria BNR. Dolarul a fost cotat la 3,3267 lei/dolar. Vineri, BNR a afisat un curs de referinta de 4,3783 lei/euro, iar dolarul a fost cotat la 3,4071 lei/dolar. Acesta a fost al doilea cel mai slab curs din istorie. Moneda nationala s-ar putea aprecia constant fata de euro in aceasta saptamana, in pofida minimului istoric inregistrat vineri, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a comunicat un curs oficial de 4,3783 lei/euro, considera analistii financiari.

‘Este o evolutie normala dupa depasirea pragului critic de rezistenta din ultimii trei ani, 4,3 lei/euro, pentru ca este o zona de cumparare atractiva pentru speculatori. Poate fi si o strategie a BNR de a lasa cursul liber pana spre finalul lunii, cand interesul bancilor comerciale este ca leul sa fie mai puternic si sa marcheze dividendul la un curs mai bun’, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Cochintu, analist financiar la Admiral Markets.

Astfel, bancile vor repatria euro, in timp ce speculatorii vor marca profitul si leul se va intari, a explicat reprezentantul Admiral Markets. ‘Aceasta tendinta se observa in ultima saptamana a lunii martie pe parcursul ultimilor ani, dar ulterior trendul si-a urmat cursul. Cel mai probabil scenariu in aceste conditii este o revenire temporara la 4,3 lei/euro si in cel mai optimist scenariu spre 4,25 lei, iar apoi trendul ascendent sa continue’, a spus Cochintu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)