Analistii Erste Bank au revizuit in crestere nivelului cursului pentru luna decembrie, de la 4,32 lei un euro la 4,35 lei/euro. Totul se intampla pe fondul scaderii exporturilor din zona euro si a fluxurilor de investitii straine. Totodata, analistii bancii considera ca BNR va continua sa intervina in piata valutara, acordand o probabilitate redusa ca leul sa se deprecieze accentuat, peste nivelul de 4,5 lei.

Potrivit analizei, ponderea ridicata a creditelor in valuta (de 64%, majoritatea in euro) si impactul puternic al cursului asupra inflatiei sunt principalele motive care stau la baza previziunii unui leu stabil, cu ajutorul bancii centrale. De asemenea, analistii spun ca posibila reducere a ratei de politica monetara in luna martie este deja inclusa in cotatii, insa poate face leul mai putin atractiv pentru jucatorii straini.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)